Background Image

Lokalområdet

E/F Otto Mønsteds Plads ligger i indre by og har en eksklusiv placering tæt på både byliv og havnefred. 
Kvarteret er livligt med et væld af hyggelige cafeer, gode kaffebarer, lækre restauranter og unikke butikker. Inden for kort afstand finder man desuden nogle af Hovedstadens største seværdigheder - nemlig Tivoli, Rådhuspladsen, Den kongelige bibliotekshave, Glyptoteket og Københavns Havn.
Her er et pulserende liv, både i dagtimerne, med nogle af byens bedste specialbutikker, og på de sene timer i barerne og restauranterne. 

Fra ejendommen er der gode forbindelser til hele byen med offentlig transport. Linje 5A går fra Otto Mønsteds Plads mod centrum ca. hvert 3. minut i dagtimerne og kører til både s-tog og metro. Københavns Hovedbanegård, med forbindelse til hele landet, ligger desuden blot 700 meter væk.

  • Background Image

    En enestående ejendom på en unik placering

Bydelen

Indre By er den inderste bydel og hjertet af København med ca. 50.527 indbyggere. Bydelens areal er 8,98 km2og befolkningstætheden på 5.627 indbyggere pr. km2. Indre by ligger inden for søerne (Sortedams Sø, Peblinge Sø og Skt. Jørgens Sø) og havneløbet, men bydelen omfatter også Christianshavn, der indtil 1. januar 2007 udgjorde sin egen administrative bydel. Der eksisterer lokaludvalg for både Indre By og Christianshavn. Ca. ni procent af kommunens i alt 580.184 indbyggere bor i Indre By.

Læs evt. mere om Indre By her https://da.wikipedia.org/wiki/Indre_By_(København)

Lidt historie

Københavns historie kan føres tilbage til omkring år 700, hvor der lå et mindre fiskerleje, hvor byens centrum nu er. Den skriftlige historie begynder, da Absalon i 1100-tallet byggede sin borg ved Havn.

Byens beliggenhed kan økonomisk forklares med sildefiskeriet i Øresund og den dermed forbundne handel. Fra 1300-tallet blev byen Danmarks rigeste og mest betydningsfulde – en status som den har fastholdt lige siden.

Byen blev også senere Danmarks hovedstad, hvad der også medførte økonomisk aktivitet. Gennem hele sin tidlige historie var København omgivet af volde, der skulle bruges i forsvaret af København.

 I løbet af 1800-tallet begyndte disse at blive umoderne, og de hindrede byens vækst. Da voldene blev nedbrudt i 1850'erne, skete der en enorm vækst, og byen dækker således i dag en stor del af det østlige Sjælland – et forhold, der kun delvis afspejles i den administrative opdeling.

Efter en økonomisk nedgangstid i slutningen af det 20. århundrede har byen det sidste årti oplevet økonomisk og kulturel fremgang og står nu stærkere både nationalt og internationalt.

Læs mere om københavns historie her